‘A provincia que sabe’, a marca que presenta a riqueza gastronómica e turística da Coruña

'A provincia que sabe' - Deputación da Coruña

A Deputación da Coruña deseñou este selo para dar a coñecer un destino gastronómico e turístico de primeiro nivel


MARÍA EIMIL


Sostible, innovadora e baseada en produtos quilómetro cero. Son algunhas das notas características da gastronomía da Coruña, un territorio que busca situarse no mapa internacional a través da ‘A provincia que sabe’, que percorreu diferentes feiras e eventos ó longo do 2023 e que arrancará o ano 2024 participando en dúas importantes citas: o maior evento internacional de turismo (Fitur) e Madrid Fusión Alimentos de España.

Impulsado pola Deputación, o selo ten como obxectivo dar a coñecer algúns dos principais atractivos desde destino gastronómico e turístico de primeiro nivel, ó tempo que enxalza a calidade das materias primas e o traballo que realizan tanto os produtores como os cociñeiros locais.

O Fórum Gastronómic de Barcelona e a Feira Internacional de Turismo (Intur) foron algúns dos escaparates nos que A Coruña presumiu dunha coidada e innovadora gastronomía. Ademais, a provincia tamén poderá saborearse entre o 24 e o 28 de xaneiro en Fitur e, xusto despois, en Madrid Fusión Alimentos de España, que se desenvolverá entre o 29 e o 31 de xaneiro, tamén no Ifema.

'A provincia que sabe' - Deputación da Coruña

A Deputación, galardoada nos Premios Xantar Internacional 2023

Costa da Morte, Vimianzo, Mazaricos, Carballo e Ponteceso protagonizaron a programación da Deputación da Coruña en Xantar 2023, unha cita onde o ente provincial presentou unha nova guía turística que recolle os principais atractivos da provincia.

A Deputación da Coruña presentou unhanova guía turística en Xantar 2023

Ademais, neste mesmo escaparate a Deputación foi galardoada nos Premios Xantar Internacional 2023 “pola promoción dos recursos de quilómetro cero dos diferentes concellos cociñados por expertos chefs locais” e polo apoio que brinda “aos empresarios locais que traballan dende a sustentabilidade”.

Barcelona saborea a riqueza da provincia

Ría de Muros-Noia, Costa da Morte, Ferrolterra e As Mariñas desprazárose ata Barcelona no marco do Fórum Gastronómic, unha cita á que asistiron recoñecidos cociñeiros locais e que acolleu unha serie de degustacións de produtos típicos de cada zona. Tamén se celebraron charlas sobre diferentes viños coruñeses e os asistentes puideron catar diferentes vermús elaborados na provincia e participar na tradicional queimada.

“Queremos dar a coñecer non só a nosa riqueza gastronómica e paisaxística, senón tamén a nosa idiosincrasia, que nos fai tan únicos”, sinalou Xosé Regueira. “Todo isto forma parte do atractivo turístico da provincia”, apuntou.

O interior da provincia, ao descuberto en Intur

A riqueza gastronómica da provincia da Coruña tamén se saboreou na Feira Internacional de Turismo de Interior (Intur), que tivo lugar entre o 16 e o 19 de novembro en Valladolid. Neste marco e dan man de cociñeiros locais presentáronse os xeodestinos Ulla-Tambre-Mandeo, Costa da Morte, Terras de Santiago.

Artículo anterior

El godello da la vuelta al mundo para reivindicar su sitio

Siguiente artículo
Sorteo Extraordinario Lotería Navidad

El Sorteo Extraordinario de Navidad, el evento que marca el inicio de estas fiestas